Oppdatert: 16.Juli 2018
16.Juli 2018
MAERSK
ANSATTES FORENING

Moseidveien 19
4033 Stavanger

Tlf: (+47) 4000 4380

E-post: MAF

 
 
Antall visninger: 1110766
Siden 14 mars 2013
MAF info
Generell info
Litt informasjon omkring Guardian, Giant, oppsigelser og omrokeringer.
Guardian uten kontrakt, flyttes til Fredrikshavn(DK).
Det har som kjent ikke lyktes og signere noen ny kontrakt for ”Guardian” på norsk sektor. Det betyr at riggen ”leveres tilbake til eierne” med det resultat at riggen flyttes til Danmark, nærmere bestemt Fredrikshavn.
MAF(Maersk Ansattes Forening) og MDN(Maersk Drilling Norge) har da blitt enige om at personell som er om bord når riggen skal flyttes, blir om bord til riggen er endelig levert tilbake.
Dersom dette medfører ekstra skatt, gir MDN en skattegaranti tilsvarende garanti som gitt ved yardstay i Danmark for MDN ansatte.
Så får vi håpe å se gode gamle ”Guardian” tilbake igjen på norsk sektor engang.


Giant har blitt tildelt kontrakt i Danmark
Dette er sikkert gammelt nytt, men Giant flyttes til Danmark, der har riggen fått kontrakt med en varighet på om lag 150 dager.
Når og hvorledes riggen endrer lokasjon vet vi ikke enda.
Vi håper Giant kommer tilbake igjen.

Oppsigelser
Som dere alle kjenner til har det i forbindelse med at Giant og Guardian går av kontrakt i Norge blitt gjennomført masseoppsigelser i MDN. Prosessen har vært krevende det legger vi ikke skjul på. Det er avholdt over 140 ”15.1 møter”(drøfting før beslutning om oppsigelse) med de ansatte som bedriften vurderte oppsagt. Det har vært en masse spørsmål, på e-post og pr. telefon. MAF har gjort hva vi kunne for svare, og føler at de fleste medlemmene har vært fornøyde med de svarene vi har gitt dem.
Når det gjelder vår hjemmeside mht informasjon omkring alle oppsigelsene, så burde vi kanskje informert mere. Vi har vært av den oppfatting at MDN hadde informasjonsansvaret fordi de sitter med alle opplysningene omkring prosessen.
Totalt endte det dessverre opp med 160 oppsigelser.

Omrokeringer
I forbindelse med alle oppsigelsene blir det en rekke omrokeringer på riggene nå fremover. Crew-listene forventes å være ferdig i løpet av denne uken.  
 
 
 


 
   Del på:         
tips en venn!
Mottakers e-post:*
Din e-post:*
Ditt navn:*
(* betyr at feltene er påkrevd)
Lyst på jobb i Maersk?
Siste 3 nyheter fra VG
Siste 3 nyheter fra Daily Mail (UK)
Siste 3 nyheter fra Ekstra Bladet (DK)